Onze zorgverleners staan dagelijks voor u klaar. De huisarts wordt ondersteund door verschillende functies.
Doktersassistente:
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Na zorgvuldig gestelde vragen kan de assistente een inschatting maken wat de juiste vervolgstap is. Dit kan een afspraak op het spreekuur, een huisbezoek, een telefonisch consult of een advies zijn. U kunt de assistente ook bellen over herhaalrecepten, verwijzingen en uitslagen van onderzoek.
U kunt alleen op afspraak bij hen terecht voor de volgende medische handelingen:
Daarnaast hebben een aantal van onze assistentes een extra opleiding gevolgd. Dit is de SOH (Spreekuur ondersteuner Huisarts) opleiding. De SOH kan naast haar werk als doktersassistente een aantal klachten volledig zelf afhandelen.
Onze praktijkondersteuners somatiek bieden zorg en ondersteuning aan chronisch zieken en ouderen. Zij behandelen:
Voor vragen kunt u de praktijkondersteuners mailen. Let op: Dit is niet voor het maken van afspraken. Het emailadres is: pvp@mcosoest.com. Het is ook mogelijk om een telefonisch consult af te spreken, dit kunt u aan de assistente vragen om in te plannen.
Onze praktijkondersteuners GGZ bieden behandeling, ondersteuning en begeleiding aan patiënten met psychische klachten. U kunt bij hen uitsluitend terecht met verwijzing van de huisarts. Voor de jeugd is het GGZ-spreekuur via de gemeente geregeld, de huisarts kan hiervoor een verwijzing maken of u kunt zelf contact opnemen voor uw kind met de gemeente.
Hieronder vindt u meer informatie over verschillende formulieren behandeling en metingen.
U hebt met uw huisarts of praktijkondersteuner afgesproken om zelf thuis uw bloeddruk te gaan meten. Waarom is dat?
Het meten van uw bloeddruk is belangrijk om uw gezondheid in de gaten te houden en te bepalen welke medicijnen u nodig heeft. Thuis uw bloeddruk meten is het meest betrouwbaar, omdat u dan het meest ontspannen bent. De bloeddruk thuis is vaak lager dan bij uw huisarts. Bij sommige mensen zelfs (heel) veel lager. Met uw thuismetingen kan de huisarts daarom beter inschatten wat uw echte bloeddruk is. Als u thuis uw bloeddruk al meet, dan hoeft dit niet meer op de huisartsenpraktijk te gebeuren. Zo heeft uw huisarts of praktijkondersteuner tijdens de afspraak meer tijd voor uw vragen.
Hieronder vindt u meer informatie over dit onderwerp:
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
U kunt uw gegevens bekijken, via de huisarts of online. Online kunt u uw gegevens bekijken met uw telefoon of computer, waar u ook bent. U logt in op een beveiligde website of app. U ziet de belangrijkste informatie zoals uw ziektes, uw medicijnen en uitslagen van onderzoeken.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen.
Informeer bij uw huisarts of apotheek of deze MijnGezondheid.net aanbiedt. Als aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net kunt u gebruik maken van de app MedGemak.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.